MISTERELE DUNĂRII

      „MISTERELE DUNĂRII” este un proiect alcătuit din mai multe romane a căror acţiune se petrece în zona Dunării de Jos, în oraşele Tulcea, Sulina, Babadag şi Delta Dunării, în perioada anilor 1870, când Dobrogea făcea parte din  Imperiul Otoman. Personajul principal se numeşte Aristotel-Platon Cantemir şi este un tânăr funcţionar de 24 de ani a Capuchehaiei (ambasadei) Valahiei (Ţării Româneşti) la Istanbul. Ambiţia lui este să devină profesor de istorie la Universitatea din Bucureşti, motiv pentru care a acceptat postul de funcţionar de legaţie în fostul Constantinopol, pentru a putea studia cărţile vechi bizantine, rătăcite prin bibliotecile otomane. În iarna anului 1870, tânărul valah Cantemir porneşte pe drum de întoarcere la Bucureşti, pe o rută mai puţin folosită de călători: Istanbul-Sulina-Galaţi-Bucureşti, prima parte a voiajului, cu un vapor cu aburi, a doua, cu trenul pe linia abia pusă în funcţiune. Iarna grea îl surprinde la Sulina, Dunărea îngheţând bocnă şi anulând orice mijloc de transport plutitor către Galaţi. Aşa încep aventurile incredibile ale lui Aristotel-Platon Cantemir într-o regiune la fel de misterioasă ca şi Transilvania.

      Din nefericire, aceste romane încă  NU au fost scrise, din fericire, ele sunt pe cale de A FI scrise. La data acestui post, am scris 230.000 de semne din primul volum din Misterele Dunării, intitulat „Pierdut în Tulcea”. O carte este considerată roman, dacă are cel puţin 300 de mii de semne, deci sunt foarte aproape de a îndeplini prima condiţie. „Pierdut în Tulcea” va avea aproximativ 350-400 de mii de semne, adică, tradus, în pagini, aproximativ 300-350 de pagini.

     Scopul acestui blog este  SĂ MĂ AJUTAŢI să scriu aceste cărţi.  Intenţia mea este să fac părtaşi la această muncă extrem de dificilă cât mai mulţi internauţi, pe care aş vrea să-i consider viitorii mei prieteni.

Nicolae C. Ariton

   P.S.  Tulcea, undeva la sfârşitul anilor 1890. Simplitate şi frumuseţe în stare pură.

 

Publicitate

5 comentarii la „MISTERELE DUNĂRII

 1. Pingback: “Misterele Dunării”, prezentate de Tudor Vişan-Miu | Lista lui Miu

 2. Pentru Lucian Bureriu… Mulțumesc pentru comentariu, cartea a fost scrisă, între timp și va fi publicată în luna septembrie-octombrie 2013, are 254 de pagini și este primul thriller istoric tulcean… nu știm dacă este grozavă, dar sigur este prima carte de acest gen, publicată la Tulcea… Numai de bine!

  Apreciază

 3. Pingback: Misterele Dunării | tudorvisanmiu

 4. LA MULTI ANI IN NOUL AN TUTUROR ELEVILOR DE LA SERAL .
  UN AN NOU PLIN DE BUCURI SI INPLINIRI
  LAFEL SI PROFESORILOR CARE MUNCESC DIN GREU PENTRU A FACE DIN NOI ELEVI
  NISTE OMENI DE ELITA LA MULTI ANI 2012

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s