COMPUTER=OMUL V2.0

     Sunt din ce în ce mai convins că omul este o experienţă nereuşită a Divinităţii. N-aş putea să vă spun dacă eşecul se datorează crizei de inspiraţie sau unor concepţii tehnice greşite, dar, oricum omul şi omenirea în general au mari probleme de funcţionare. Lucru care sunt sigur că l-aţi constatat şi dumneavoastră. Ca şi istoria de fapt.

      În primul rând, trebuie să recunoaşteţi că divinitatea s-a complicat extrem de mult atunci când a creat omul. Să luăm, de exemplu numai sistemul de alimentare cu energie. În contextul când avea la dispoziţie un potenţial energetic natural intact, Divinitatea a ales ca oamenii să-şi extragă energia din tot felul de vegetale şi animale moarte, pe care să le introducă printr-un orificiu. Dacă introduce prea multe, omul se îngraşă, prea puţine, crapă de foame. Mult mai simplu era un sistem eolian cu o elice în vârful capului sau celule fotovoltaice în loc de piele.

     Când Divinitatea şi-a dat seama de eşec, a început să construiască computere, folosind oamenii. În limbajul tehnic, aceasta se numeşte, reproducere într-o versiune îmbunătăţită, adică om v2.0. Privit superficial, asemănarea dintre computer şi om este inexistentă, dar Divinitatea are, de data aceasta, un plan bine pus la punct. Într-un timp destul de îndelungat, privit din perspectiva umană, dar foarte rapid, din unghiul optic al macrocosmosului, omul şi computerul se vor apropia din ce în ce mai mult, până se vor contopi. Atât din punct de vedere hard, cât şi soft, ca să folosim în continuare un limbaj tehnic. Adică, din ce în ce mai multe elemente mecanice şi electronice vor modifica structura omului, în timp ce sentimentele vor fi atenuate, apoi şterse încet, instalându-se noi variante de soft cerebral. Nu intrăm în detalii pe care nici măcar nu le putem bănui, viitorul nostru fiind o problemă, nu-i aşa, strict divină.

      Mai mult ca sigur, noi cei de azi, nu vom apuca transformarea finală în om v2.0, motiv de mare regret. Mi-ar plăcut să am şi eu cele trei butoane computericeşti: ignore, cancel şi restart, pe care le vor avea viitoarele generaţii umane. Veţi spune că fabulez ca un scriitor de sci-fi. Nu sunteţi însă de acord cu mine că ignore deja este funcţional la majoritatea dintre noi, sub formă de virus? Nu vi se pare că ignorăm cu premeditare şi din ce în ce mai mult tot ce este în jurul nostru, fiind interesaţi doar de starea carcasei noastre?

      Nicolae C. Ariton

Publicitate

Un comentariu la „COMPUTER=OMUL V2.0

  1. Buna ziua
    Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-anunturi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
    Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
    Va doresc multa sanatate si toate cele bune.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s