Scriitorul Tudose Tatu la Tulcea

       În data de 18.05.2012, scriitorul Tudose Tatu a fost într-o mică vizită la Tulcea. Știu că nu-i place să i se spună scriitor, ci cercetător-analist istoric, dar pentru mine toți oamenii care scriu cărți sunt scriitori. Cum era și normal, ne-am întâlnit pentru câteva ore de discuții pasionate privind istoria Dunării și a Tulcei, și când acestea amenințau să fie prea aprinse, le-am mai stins cu câte un pahar de bere.

    La discuții a pariticipat, pentru o scurtă perioadă de timp, și domnul Petre Postu, un alt pasionat de istoria locală și genealogie. Subsemnatul a primit două din cărțile domnului Tatu, cu autograf, și promisiunea că la proxima vizită la Tulcea, de peste câteva săptămâni, va fi invitat, din nou, la o porție de discuții și un pahar de bere. Am postat și câteva fotografii în care apare domnul Tudose Tatu, subsemnatul și domnul Petre Postu.

    Cărţi publicate de cercetătorul-analist istoric Tudose Tatu :

   „Cărţi vechi, corăbii, reisi, neguţători şi diplomaţi de la Dunărea de Jos 1745 – 1856″

   „Împrăştiatele poveşti ale Portului de aur”

   „Comisia Europeană a Dunării, activitatea sa de la 1856 la 1931″

  „Istoria trudită a fabricilor uitate”

  „Sulina-asalturi însângerate”

Nicolae C. Ariton

Această prezentare necesită JavaScript.

cercetator-analist istoric

8 comentarii la „Scriitorul Tudose Tatu la Tulcea

 1. Pentru Doamna Carmen Mateescu… În primul rând, scuze pentru răspunsul târziu… vă trimit adresa de mail a domnului Tatu… sunt sigur că o să vă răspundă…teddy.tatu@yahoo.com … numai de bine!…

  Apreciază

 2. Stimate Domn,
  Am cautat scrierile dlui Tudose Tatu si nu le gasesc. Puteti sa-mi spuneti de unde le pot cumpara sau pe cine pot contacta in vederea achizitionarii?
  Va multumesc,
  Carmen Mat

  Apreciază

 3. Sentimente uitate,netraite,dar totusi atat de vii atunci cand le citesc,profunde,de parca pot mirosi si auzi acele clipe cu misterele si frumusetile ei….. Desi m-am nascut la 100 de ani dupa,totusi,nostalgia acelor vremuri imi inaripeaza imaginatia la cele mai inalte cote,asta poate si pentru ca am crescut pe meleaguri dobrogene.dunarene,tulcene.Este atat de frumos sa iei contactul cu clipele de altadata , sa-ti cunosti istoria,neamul ,locurile si traditia ,pentru ca astfel ne recunoastem pe noi insine ,saraci sau bogati in cultura si in port ,rai sau buni in istorie si-n prezent..Felicitari D-le Ariton!

  Apreciază

 4. Si noi suntem la fel de pasionati de istoria orasului si a Dunarii. Ne bucuram ca numarul fanilor istoriei locale este din ce in ce mai mare, cu toate ca dvs. sunteti mai mult decit un fan, avind radacini adinci in zona… Multumim pentru aprecieri, ne straduim sa o tinem tot asa, cu articole din ce in ce mai interesante…

  Apreciază

 5. sunt fascinata de istoria orasului si de vechii locuitori, poate fiindca stramosii mei au poposit aici pe la 1850, dupa incendierile din Constantinopol.Toata admiratia mea pt Domnii Tatu, Ariton si Postu, si alti vechi tulceni.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s