Sări la conţinut

Am revenit… sau…încerc…

11 septembrie 2012

    Am revenit…
   Sau, cel puțin, încerc… După câteva peripeții medicale, voi încerca să postez, zilele următoare, un articol nou din seria misterelor dunării. În plus, următoarele săptămâni vor fi destul de interesante privind tot felul de noutăți. Astfel, distinsul nostru prieten, scriitorul gălățean Tudose Tatu, își va lansa la Tulcea ultimile două cărți publicate (vă voi ține la curent cu data exactă), care vor fi un adevărat regal lecturicesc pentru noi toți. După care, vom încerca și noi o lansare (nu de rachetă și nici de vapor :-)), a volumului Tulcea la 1870, Adevărata viață a lui Nifon Bălășescu, Ismail Bey și Charles Hartley, fix o sută de pagini de întâmplări inedite din Tulcea secolului al XIX-lea. Detalii despre toate aceste manifestări le veți putea afla urmărind blogul mistereledunării, în care vom încerca, în continuare, să postăm un articol interesant cel puțin o dată pe săptămână… Și avem lucruri extrem de interesante, începând cu navigația pe Dunăre, un subiect de care am început să devin din ce în ce mai pasionat, și ajungând până la cafenele tulcene, tutungerii, și chiar ciumă și holeră, toate tot pe la 1870, reperul nostru temporal atât de drag.

   Profit de acest mic articol pentru a le mulțumi tuturor prietenilor care m-au încurajat în această perioadă și să-mi cer scuze că nu le-am răspuns personal, dar așa cum am mai spus, am avut și am în continuare restricții la utlizarea calculatorului, pe lângă multe alte interdicții… Cu speranța că lucrurile se vor îndrepta încet, dar sigur, blogul mistereledunării urează tuturor sănătate maximă și lectură plăcută.

    Nicolae C. Ariton

    P.S. 1 – Imaginea prezintă un sacagiu, de pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, sau în varianta modernă, omul care aduce cultura 🙂 …

18 comentarii leave one →
 1. 20 septembrie 2012 17:40

  Mulțumesc mult pentru urări și vă urez la rândul meu, sănătate maximă și realizări pe măsură.

  Apreciază

 2. 20 septembrie 2012 17:38

  Mulțumesc pentru mesaj și vă urez și eu un an școlar bun și cu foarte multe realizări. Încerc să administrez blogul cătinel, adică cu foarte mare grijă între publicare și sănătate.

  Apreciază

 3. 18 septembrie 2012 21:50

  Bine a-ti revenit D-le Ariton cu „Misterele Dunarii”.! Va asteptam de o vara !…dar important este ca v-ati regasit sanatatea si sunteti in good spirit la inceput de an scolar. Cu speranta ca a-ti depasit definitiv aceasta perioada grea , va doresc un an scolar plin de bucurii si impliniri,cu satisfactii si multa , multa sanatate.

  Apreciază

 4. Stupineanu Valentina permalink
  18 septembrie 2012 9:32

  O revenire importanta pentru toti cei care pretuiesc adevarata istorie a meleagurilor dobrogene!Va doresc un an scolar cu multa sanatate, inspiratie si puterea de a intelege ca cel mai pretios dar este SANATATEA! Pentru a ne bucura cu aceste file-nestemate de istorie pe care ni le daruiti cu pretul vietii, avem incredera ca o sa va dozati efortul in realizarea proiectului propus.
  Finalizarea operei este o cursa pentru creator, dar publicul este dator sa astepte !Si dulce o sa fie asteptarea atata timp cat va stim sanatos!Ne-ati introdus intr-o lume pe care o credeam disparuta si culmea…nedescoperita!Cufarul cu misterele Dunarii poate sa astepte pana cand ne daruiti comorile!Aveti grija de sanatatea dumneavoastra, caci noi, tulcenii, avem nevoie si de Omul creator !
  Multa sanatate !

  Apreciază

 5. 17 septembrie 2012 10:13

  Multumesc mult, sanatate maxima si lectura placuta!

  Apreciază

 6. NostraD permalink
  14 septembrie 2012 14:03

  Multa sanatate dle profesor,asteptam cu nerabdare noile Dvs. postari!

  Apreciază

 7. 13 septembrie 2012 18:17

  Multumesc, la fel si pentru dvs…

  Apreciază

 8. Anonim permalink
  13 septembrie 2012 13:57

  Bine ati revenit,multa multa sanatate.

  Apreciază

 9. 12 septembrie 2012 20:28

  Multumesc, bine v-am regasit si acelasi lucru va urez si dvs…

  Apreciază

 10. 12 septembrie 2012 20:27

  Multumesc si abia astept si eu sa inceapa scoala 🙂

  Apreciază

 11. 12 septembrie 2012 20:26

  Cu cea mai mare placere, cind am datele exacte despre aparitiile de carte, te anunt, cu multumirile de rigoare privind promovarea pe orasul-tulcea.ro… numai de bine…

  Apreciază

 12. 12 septembrie 2012 20:08

  Multumesc, sa fie la fel si pentru dvs…

  Apreciază

 13. 12 septembrie 2012 20:08

  Multumesc, la fel…

  Apreciază

 14. 12 septembrie 2012 15:31

  Bine ai revenit. Multa sanatate si putere.

  Apreciază

 15. 11 septembrie 2012 21:41

  Sanatate multa! Si articole si mai multe!

  Apreciază

 16. 11 septembrie 2012 21:05

  În momentul în care detalii despre lansările de cărți menționate în articol, dă-mi un semn pe mail pentru a le promova pe orasul-tulcea.ro

  Cele sănătoase!

  Apreciază

 17. 11 septembrie 2012 20:45

  Ne bucuram ca va simtiti mai bine si veti relua postarile pe blog. Asteptam noi articole si multa sanatate in continuare 🙂

  Apreciază

 18. 11 septembrie 2012 20:32

  Bine ati revenit!Multa sanatate si putere de munca.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: