Scriitorul Tudose Tatu la Tulcea…

   În ziua de miercuri, 26 septembrie 2012, pe la prânz (vă vom ține la curent cu ora precisă de întâlnire), la Casa Cărții va avea loc o întâlnire memorabilă cu scriitorul și istoricul gălățean Tudose Tatu. Cu această ocazie, distinsul autor își va lansa la Tulcea ultimile două sale cărți. Una dintre ele este „Farul bătrân de Sulina – Adevărul dezvăluit”, despre care un alt distins gălățean, domnul Victor Cilincă, ne spune că: Tudose Tatu, demolează mitul în cartea „Farul bătrân de Sulina – Adevărul dezvăluit”, Editura Sinteze Galaţi, 2012: ruşii, nu CED, au ridicat farul! … Textul adună date din arhive – de pildă volumul scris de Voisin Bey” (Francois Voisin), tipărit în 1902, dar şi din presa vremii – franceză, rusă ori englezească, reuşind să trezească interesul aşa cum fac romanele poliţiste! Nu lipsesc nici secvenţele de bătălie, cele pentru Sulina! Un far iniţiat ca idee de francezi, sprijinită de turci, ridicat de ruşi, după proiect al unui englez, administrat de turci, concesionat francezilor şi predat într-un târziu către CED. Un far vital pentru o mare, v-o spun, mai fioroasă, pe vreme de furtună, decât ucigaşul golf Biscaya!

   Cu speranța că vom fi cât mai numeroși la această lansare, pentru care domnul Tudose Tatu ne-a pregătit o a doua carte, ca surpriză, vă voi ține la curent cu ora exactă la care va începe manifestarea din ziua de miercuri, 26.09.2012.

   Nicolae C. Ariton

Publicitate

8 comentarii la „Scriitorul Tudose Tatu la Tulcea…

 1. Casa Avramide se află lângă Teatrul „Jean Bart”, vis-a-vis de Catedrala Sf. Nicolae, și este fostul muzeu Delta Dunării (cu acvariu), care a funcționat până la deschiderea celui nou. Casa a fost reabilitată, fiind una din cele mai frumoase case din Tulcea, din toate timpurile.

  Apreciază

 2. Excelentă informația despre deschiderea Casei Avramide… chiar nu știam despre acest eveniment. Din cele câteva imagini care le-am văzut după reablitarea clădirii, și câți bani s-au cheltuit, chiar merită participarea la deschidere. Mulțumim de informație și sper să fim cât mai mulți la inaugurare.

  Apreciază

 3. Este un eveniment pe care sper sa-l intampin alaturi de cei care vor sa aduca pe scena tulburata a actualitatii momente de mandrie nationala, dragoste pentru literatura si istorie.O sa fiu prezenta, cu siguranta la acest eveniment.

  Inca o stire frumoasa pentru minte, inima si curiozitate : Joi, 27 septembrie are loc inaugurarea Casei Avramide, la ora 15.00.Am avut ocazia sa intru in casa-muzeu ceva mai devreme…Merita sa o vedeti !Picturile sunt fantastice, mobilierul exceptional reconditionat..Cand te plimbi prin saloane ai impresia ca auzi valsul si fosnetul rochiilor de bal!…Sau acesta a fost doar sentimentul trait de mine ?!
  De ce oare Tulcea nu reface centrul vechi ?Casa Avramide este un inceput! Ma uitam prin geamul de la iatacul doamnelor,situat vis-a-vis de catedrala, acum cateva zile,….si aveam impresia ca aud tropaitul cailor de la caleasca ce aducea un oaspete…Am coborat in catacombele subterane, dar neavand un cal, m-am limitat sa parcurg pe jos un drum ingust si inalt…..
  Merita sa vedeti ! Joi, 27 septembrie, ora 15.00, Casa Avramide isi deschide portile dupa atatia ani !

  Apreciază

 4. Între timp s-a aflat și ora ce misterioasă, care va fi 12,00 fix, lasarea cărților domnului Tatu fiind una din acțiunile organizate cu ocazia zilelor Bibiotecii Județene „Panait Cerna Tulcea” (25-27 septembrie 20012)…

  Apreciază

 5. As fi onorata sa fiu prezenta la aceasta lansare de carte.N-am inteles bine, lansarea este miercuri sau duminica ?23 spetembrie cade duminica

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s