Tulcea, la 1870… the last show…
Cu speranța cu nu am plicitisit prea mult cititorii blogului misterele dunării cu micile articole despre lansarea volumului Tulcea, la 1870 – Povestea adevărată a lui Nifon Bălășescu, Ismail Bey și Charles Hartley, acest articol este ultimul de acest gen (din anul calendaristic 2012). Inutil să vă mai spun că scopul acestor lansării repetate a fost acela de a promova cât mai mult cu putință cartea despre Tulcea noastră dragă. Nu știu dacă am reușit în foarte mare măsură acest lucru, dar bucuria de lucra cu copii din clasele primare și gimnaziale a fost fără margini. Astăzi, am reușit performanța de a realiza două lansări, una de dimineață, a doua, mai pe înserat, adică fix la ora 17,00. Participanții la eveniment au fost, de data aceasta, clasa a VI-a A de la Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea, adică un grup de elevi pentru care am un feeling deosebit. Îi cunosc din clasa I, adică de când am început să facem împreună o oră de informatică pe săptămână și ne împotoleam în algoritmii de programare din cauză că nu făcuseră încă tot alfabetul. De atunci, au mai crescut nițel, după cum se poate vedea în fotografiile din acest articol. Pentru a putea vizualiza fotografiile, dați clik pe read more (de mai jos). Vizionare plăcută.
Nicolae C. Ariton
Va multumesc si eu ! …si va doresc in continuare spor si succes in proiectele de viitor !
ApreciazăApreciază
Mulțumesc mult pentru felicitări și aprecieri. Cât privește „comanda” celor 10 exemplare din vol 1 Tulcea, la 1870, nu pot exprima în cuvinte gratitudinea pentru acest gest. Nimic nu este mai plăcut pentru un scriitor (oricât de mic ar fi el) decât să-și vândă cărțile (chiar dacă nu se îmbogățește din ele), acestea fiind o măsură a muncii sale. Când comanda este dublata și de o ofertă pentru următorul volum, sentimentul de scriitor împlinit este și mai mare, producând un adevărat val de efervescență creativă… În concluzie, trecând peste trăirile scriitoricești ale subsemnatului, vă mulțumesc încă o dată pentru interesul constant pe care îl arătați față de misterele dunării și pentru cărțile conexe. Poate ar mai fi de spus că lucrez cu sârg la vol. 2 la Tulcea, la 1870, care se va numi probabil Extraordinara viață a lui Nichifor de Carpat, ierarhul Mitropoliei Tulcii, care a venit în orașul nostru în 1877, la vârsta de 72 de ani, având parte, alături de tulceni de niște aventuri demne de un film. Acest proiect a reușit să devanseze cealaltă carte Tulcea, la 1870 – Prin timp, cafenele și taverne… și sper să nu mai pară ceva pe firmament între timp 🙂 … In cursul zilei de miine va trimit un mail… Multumesc si numai de bine.
ApreciazăApreciază
Felicitari pentru aceste actiuni educative dar si eficiente in lansarea primului volum din „Misterele Dunarii ” . By the way ,daca va mai raman ceva exemplare de carte, sunt interesata de inca 10 exemplare -cu autograf, (se intelege ) care vor constitui un frumos cadou de Pasti sau zile onomastice -pt membrii familiei mele numeroase- de aici , cat si pentru prieteni tulceni sau …dunareni, sa zicem, tot de aici .Va trimit plata anticipat prin Western Union . Pt detalii , scrieti-mi pe e-mail :mariadin2004@hotmail.com . Subscriu de pe acum pt 10 exemplare din volumul urmator . Numai bine va doresc !
ApreciazăApreciază