Campania de primăvară (1)…

   DSCN1411

   În data de 20.03.2013, pe la orele prânzului, la Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea, s-a petrecut o nouă lansare de Tulcea, la 1870 – Povestea adevărată a lui Nifon Bălășescu, Ismail Bey și Charles Hartley. Lansare este impropriu spus, având în vedere că este a noua sau a zecea lansare a acestei cărți și nici o navă nu o poți lansa la apă mai mult de o singură dată… doar dacă ești perseverent și vrei neapărat să faci acest lucru 🙂

    De fapt, am profitat de primele zile de primăvară tulceană, pentru a le propune elevilor din clasele a VIII-a A și a VIII-a B o mică excursie virtuală prin Tulcea anilor 1870 și o scurtă prezentare a cărții. Planul acestei acțiuni a fost acela de a spori numărul de fani ai misterelor dunării și de a pregăti noile generații de pasionați de istoria frumoasei noastre urbe. Întâlnirea a fost relaxată și agreabilă cu niște elevi deosebiți de la o școală deosebită. Acțiunea nu ar fi avut loc dacă doi bărbați bravi nu ar fi fost de acord, este vorba despre diriginții celor 2 clase, profesor Ștefan Neațu și Radu Corețchi, cărora le mulțumesc încă o dată. În continuare, câteva imagini surprinse de la întâlnirea cu elevii celor două clase.

Nicolae C. Ariton

?????????? DSCN1406 ?????????? DSCN1408 DSCN1409 ?????????? DSCN1412 DSCN1413 DSCN1414

DSCN1415 DSCN1417 DSCN1418 ?????????? DSCN1416

Publicitate

8 comentarii la „Campania de primăvară (1)…

 1. D. Adrian (bucegiinnatura2000)… Scuze pentru raspunsul tardiv, dar oarecari probleme s-au ivit… mă bucur că activitatea mea vă face plăcere – la fel cum și mie îmi place blogul dvs. despre munte (cu toate că am rău de înălțime 🙂 …) – și sper să reușesc să am continuitate… numai de bine!

  Apreciază

 2. Domnișoara Directoare Valentina Stupineanu… Mulțumesc încă o dată pentru oferirea posibilității de lansare a cărții, în mod repetat, în Școala Gimnazială Nr. 12, motiv care m-a convins să purcedem la scrierea volumului 2 al Tulcei la 1870… Numai de bine!

  Apreciază

 3. Minunatii si talentii elevi ai clasei a VIII-a A impreuna cu dirigintele lor au fost promotorii activitatilor de popularizare a cartilor valoroase pentru noi tulcenii!Impreuna cu scriitorul lor preferat, domnul Nicolae Ariton, au deschis Gala istoriei celui mai iubit oras, Tulcea, aici ,la Scoala gimnaziala nr.12.

  Noi pagini de istorie adevarata, infatisata de domnul Nicolae Ariton, sunt asteptate sa se deschida tot la noi.Cu recunostinta celor ce sunt invitati sa asiste la ,,botezul” unei noi carti, elevii si profesorii Scolii nr.12 va doresc sanatate, liniste, inspiratie si aceeasi emotie!

  Apreciază

 4. Domnul Midvichi, ma bucur de fiecare data cind reusesc să stirnesc amintiri scolare printre adultii tulceni… iar cind pe lângă școala în sine mai apar foști și acutali profesori, bucuria este deplină… Numai de bine!

  Apreciază

 5. Ce ocazie deosebita sa-mi revad fie si virtual fostul diriginte de clasa gimnaziala, pe D-nul Stefan Neatu, ocazie cu care ii transmit sincere si calduroase salutari.A ramas probabil acelasi om deosebit, poate cumva erodat de umori acre si stupori crepusculare rezultante* a simplismului varstei pe care o are un copil in scoala generala (exceptand epifenomenele neasteptate*)
  Cat despre Radu, si-mi permit sa-i spun simplu-Radu, am atatea alte cuvinte de lauda, cumva colegi in ale sportului, impartasind aceleasi profunde bucurii. Unele vicii rezulta din practica defectuoasa a virtutiilor, adica unii prefera sa nu faca nimic de frica sa nu faca prost, iar altii exceleaza in perfectionism, asa este Radu.
  Scoala nr.12 a fost si va ramane un simbol si un exemplu in educatia copiilor, printr-o instructie completa, dreptul de a fi liberi in cunostinta de cauza si, mai ales, educatia nu prin decret social, nu pe baza de eticheta conventionala, ci prin participare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s