„Cheia Dunării” împărătești. Sulina cea mâlită – autor Tudose TATU

    img114   Sâmbătă, 17.08.2013, ora 12,30, la Casa Avramide, sala Cafe Art, domnul Tudose Tatu își va lansa cartea „Cheia Dunării” împărătești. Sulina cea mâlită, în cadrul manifestărilor organizate de Festivalul de C’ARTE DANUBIUS, primul de acest gen la Tulcea. Domnul Tatu Tudose este un analist istoric gălățean, pasionat de istoria orașului său, așa cum noi, fanii misterelor dunării suntem pasionați de istoria Tulcei. Dar, ca și noi, T.T. este îndrăgostit iremediabil de istoria Dunării, fiind o adevărată enciclopedie a frumosului nostru fluviu, pe care merită să-l asculți și citești oricând, pentru bogăția de informații pe care ți le oferă de fiecare dată.

    Acum, cu ocazia lansării acestui volum, prietenul nostru, Tatu Tudose, ne propune povestea adevărată a orașului Sulina, în perioada de timp 1829-1853, destul de puțin cunoscută, dar atât de plină de evenimente, care au fost hotărâtoare pentru destinul Dunării și, de ce nu, a Dobrogei și României. Autorul le prezintă cititorilor 230 de pagini de aventuri dunărene, de cea mai bună calitate, bogat documentate în arhive britanice, rusești, austriece, românești sau franceze. Textul, realizat într-un limbaj plin de culoare, este însoțit de imagini din perioada respectivă, pentru a ne face să deslușim și mai bine acele vremuri, de mult apuse. În concluzie, o carte care se citește cu plăcere, o excelentă lectură pentru aceste zile de vacanță și nu numai, pentru că aceasta se adaugă cu siguranță marilor cărți despre istoria Dunării și a orașului Sulina.

   Nicolae C. Ariton

DSCN3554 DSCN3555

4 comentarii la „„Cheia Dunării” împărătești. Sulina cea mâlită – autor Tudose TATU

  1. Pentru Roxana… Dacă sunteți din Tulcea, sunt în posesia a 5 exemplare si se poate rezolva simplu… Dacă treceți prin Galați, destul de simplu, vă pot da telefonul d. Tatu… dacă sunteți din restul Lumii, e mai complicat… dar găsim o soluție poștală… sau, încercăm!… Numai de bine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s