Sări la conţinut

Tudor Vișan Miu și blogurile sale…

4 septembrie 2013

Tudor Visan Miu     Îmi face o plăcere deosebită să vorbesc, în paginile virtuale ale misterelor dunarii, despre bloguri tulcene, în care se povestește, mai mult sau mai puțin, despre istoria Tulcei. Nici nu-mi vine prea greu acest lucru, având în vedere că acestea sunt atât de puține încât poți să le numeri pe degetele de la o mână. Așa că atunci când descopăr câte un blog/site cu referiri la istoria frumosului nostru oraș -direct sau indirect-, evenimentul se transformă într-o adevărată sărbătoare. Așa s-a întâmplat și cu noul prieten al misterelor dunării, Tudor Vișan Miu, tânăr elev al prestigiosului Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București. Citiți și minunați-vă de ce poate realiza un adolescent talentat, descendent, pe linie maternă, dintr-o familie tulceană. Ca orice tânăr ambițios, care se respectă, Tudor Vișan Miu administrează nu un blog, ci cinci, toate la fel de interesante. Primul dintre ele (ordinea este aleatorie), este cel personal http://tudorvisanmiu.wordpress.com/ , care cuprinde articole extrem de interesante privind preocupările tânărului nostru prieten, dar și un adevărat centralizator virtual al celorlalte patru bloguri.

    Cel mai interesant, din punctul nostru de vedere, al tulcenilor, este însă Amintiri din cutia de carton, http://amintiridincarton.wordpress.com/ un blog dedicat amintirilor familiei și care conține câteva super articole despre ramura tulceană a acesteia. Aici veți descoperi povești și personaje din frumosul nostru oraș, dintre care unele inedite. Acestora li se adaugă și câteva fotografii la fel de interesante.

    Demn de atenție este și blogul http://cronicasezonovilor.wordpress.com , care este de fapt o cronică a familiei Sezanov (Sezonov), în care cel puțin unul din membri a fost tulcean. Aici îmi permit chiar să fac o remarcă, amintind despre distinsul doctor tulcean Sezanov, care nu este exclus să facă parte din această familie. Rămânând ca TVM să stabilească acest lucru.

   Nu putem încheia micul nostru articol despre marele nostru prieten, fără să spunem câteva cuvinte despre celelalte două bloguri:  http://centrudegenealogie.wordpress.com/about/ și http://serviciimemorialistice.wordpress.com/, care, de fapt, sunt esența activității blogistice a lui Tudor Vișan Miu. Acestea ne arată faptul că întreaga construcție on-line, pusă la cale de talentatul nostru prieten, are ca baza preafrumoasa știință a genealogiei, atât de apreciată în lumea occidentală și atât de puțin cunoscută pe la noi. Pentru cei care nu știu, este vorba despre o ramură a istoriei care se ocupă cu studiul istoriei familiale. După cum lesne puteți observa, prietenul nostru nu este deloc un amator în activitatea sa de cercetător al trecutului propriei familii, lucrul acesta făcându-se pe fundamente științifice, bine stabilite. În acest sens, TVM este autorul unui volum intitulat Babushka. Povestirea Mariei Mitroi, născută Covaliov. Pentru a ne uimi și mai tare, Tudor Vișan Miu oferă, prin intermediul blogului său http://serviciimemorialistice.wordpress.com/, celor interesați, servicii memorialistice, adică să vă aduceți aminte de propria familie, aceste amintiri materializându-se într-un volum asemănător celui menționat mai sus.

    copertc483-babushkaAcest exercițiu de remeber nu vă costă decât modica sumă de 100 de euro (bineînțeles, detaliile tehnice și financiare le veți stabili cu TVM). Convins că am reușit să vă conving că Tudor Vișan Miu, printre altele și falnic descendent tulcean, este un bloger super special, care merită să fie citit cel puțin pentru referirile istorice ale preafrumosului nostru oraș, încheiem această prezentare cu propriile sale cuvinte… Sunt un tânăr cu preocupări intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Sunt un crestin fundamentalist si conservator; am o viziune social-economica „de dreapta”. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

    Nicolae C. Ariton

2 comentarii leave one →
 1. 6 septembrie 2013 12:15

  Pentru Tudor Vișan Miu ( http://www.tudorvisanmiu.wordpress.com )… În primul rând, mă bucur că am reușit :-), după amânări, care la un moment dat deveniseră penibile. A fost mai greu decât mă așteptam, deoarece nu a fost o simplă prezentare de blog, ci de 5, adică un fel de lucrare de sinteză 🙂 … Dar, sincer, mi-a făcut plăcere să scriu articolul respectiv. Și mai sincer, sunt în continuare impresionat de calitatea articolelor, de domeniul ales și de-a dreptul invidios pe raportul calitate/vârstă… Numai de bine!

  Apreciază

 2. 4 septembrie 2013 20:48

  Dragă domnule Ariton,

  M-aţi înţeles perfect! 🙂
  Mai mult, aţi reuşit să daţi activităţii mele o coerenţă pe care eu personal nu o gândisem.
  La ce aţi scris, nu an nimic de adăugat.

  Faptul că aţi prezentat nu doar blogul tulcean („Amintiri din carton”), ci toate 5, împlineşte foarte bine o situaţie: „Mulţumesc, pân-oi întoarce!”. Dvs. aţi întors încincit!
  La o asemenea prezentare, lăudare şi documentare, pot doar să mulţumesc…. şi să continui activitatea 🙂

  Al vostru prieten,
  Tudor Vişan-Miu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: