O carte nou-nouță: „CRONICILE MISTERELE DUNĂRII”, vol.1

Această carte este volumul I din seria „Cronicile Misterele Dunării”, care cuprinde articole publicate în perioada aprilie 2011 – aprilie 2012 pe blogul mistereledunarii. Având în vedere că acestea sunt doar în număr de 43, din cele peste 300 publicate până la data când scriu aceste rânduri, înseamnă că vor urma cu siguranță și volumele 2, 3 și tot așa.

Față de postările inițiale de pe blog, articolele cuprinse în acest volum sunt rescrise în cea mai mare parte, din mai multe motive. În primul rând, în intervalul de timp scurs între anii 2011 și 2018 au apărut informații noi despre unele subiecte, fiind necesar un veritabil „update” al unora dintre articole. În al doilea rând, unele articole prezentau inadvertențe, datorate fie subsemnatului, fie surselor obscure de informații, lucruri care au atras după sine modificarea textului inițial. Nu în ultimul rând, am înlocuit setul de fotografii care însoțea postarea inițială, am adăugat sau le-am îndepărtat, după caz.

Fiecare articol din volum, spre deosebire de cele de pe blog, este însoțit de o mică prezentare, care se dorește o explicație și motivație pentru care el a fost scris. Unele din aceste mici prezentări sunt scrise chiar ca o completare a articolului în sine, având în vedere distanța în timp dintre postarea pe blog și publicarea acestei cărți.

Însumând toate acestea, a rezultat volumul I al seriei „Cronicile Misterele Dunării”.

Nicolae C. Ariton

Un comentariu la „O carte nou-nouță: „CRONICILE MISTERELE DUNĂRII”, vol.1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s