Cronicile unui librar tulcean special (1)


Revenim cu un articol despre librarul tulcean special, cu un nume curios pentru ne-tulceni, Anatolie Ivan, care are o tarabă de cărți în piața agroalimentară Vest, din Tulcea și le oferă gratuit. Duminică, 26.05.2019, când am reușit să-mi fac puțin timp liber, am dat o fugă până în piață, să văd ce cărți mai are Anatolie Ivan. Pe la orele 11,00, piața era plină, lipsea doar Anatolie, plecat probabil să voteze. Acesta nu era însă un impediment pentru amatorii de lectură, deoarece oferta de carte duminicală era frumos așezată pe tarabă, cu titluri proaspete, așa cum sunt obișnuiți clienți în fiecare zi.

Fără să răsfoim prea mult „oferta”, am ales primele trei titluri care ne-au ieșit în calea obiectivului camerei foto a telefonului și ne-am hotărât să le facem și o mică prezentare, pentru îndemn la lectură. Dacă vă place unul din cele trei titluri prezentate, nu rămâne decât să mergeți în piața tulceană din Vest și să o luați gratis pentru lectură. Nu uitați să faceți și puțină vânzare domnului Anatolie Ivan, pentru că până la urmă, din comerțul de legume și fructe își duce existența, deoarece din cărți, pentru moment, nu există nici o speranță.„Spionaj la mănăstire” – Rodica Ojog Brașoveanu  O carte detectivist milițistă, având ca personaj principal pe Mirela Tutovan, alături de locotenentul Dobrescu. Povestea este bine scrisa si autorul crimei/crimelor este greu de bănuit pana la ultima pagină. Personajele sunt prezentate în culori plăcute si interesant conturate. Cartea este condimentată cu momente de umor și ironie fina. Limbajul este accesibil, deși pentru cititorii mai tineri ar fi necesar un google pentru  cuvintele mai puțin întâlnite în ziua de azi.


„Pentru toată viața” – Marcus Clarke  In Londra secolului al XIX-lea, Sir Richard Devine este condamnat pentru o crima pe care nu a comis-o și deportat în cumplitele colonii penitenciare din Tasmania de astăzi. Luându-și un alt nume, ca sa nu păteze reputația mamei sale, el descoperă la sosirea în Tasmania o lume subumana, în care legea o fac trădarea, cruzimea și sălbăticia. Va putea personajul nostru să evadeze din această lume de coșmar? Este întrebarea pe care și-o pune fiecare cititor.


„Fiul lui DArtagnan” – Paul Feval Acesta este primul din numeroasele romane scrise de Paul Feval fiul, inspirate de Alexandre Dumas tatăl. Romanul continuă acțiunea din Vicontele de Bragelonne. Tânărul cavaler Georges este fiul renumitului muschetar DArtagnan și se afla la Paris, singur pe lume, găzduit de Planchet, credinciosul valet al lui DArtagnan, devenit hangiu după moartea stăpânului sau. Narațiunea se bazează în întregime pe coincidente, care mai de care mai spectaculoase, fără nici preocupare fata de mersul adevărat al istoriei.


 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s