Misterul boutiqu-ului „Suvenirul Dunării”…


De ceva timp, în Tulcea, pe str. Isaccei, nu departe de fosta Garofița, s-a deschis un magazin simpatic numit „Suvenirul Dunării”. Ne-a plăcut denumirea, care se lega într-un fel de brand-ul „Misterele Dunării”, așa că le-am făcut o vizită pentru a discuta despre cum merge afacerea cu amintiri tulcene și ce planuri de viitor au.  Și dacă tot ne-am cunoscut, am pus și de un parteneriat, astfel încât în rafturile boutiq-ului puteți găsi, pe lângă suveniruri, miniaturi, jucării, veșminte și toate cărțile „Misterele Dunării”.

Deci, dacă sunteți „in the city”, treceți și pe una din cele mai vechi străzi ale orașului, Isaccei, pentru a face o mică escală la magazinul „Suvenirul Dunării” unde cu siguranță veți găsi cel puțin un lucrușor pe gustul dumneavoastră, pe care să-l achiziționați ca amintire, dacă sunteți în trecere prin frumosul nostru oraș, sau pentru un cadou elegant, împreună cu o carte despre istoria tulceană „Misterele Dunării”, pentru tulceni adevărați.

Nicolae C. Ariton


?

 

 

Un comentariu la „Misterul boutiqu-ului „Suvenirul Dunării”…

  1. Am citit cu placere tot ce ați publicat. Unele informații insa nu sunt exacte. Ați scris despre cerchezi ca li s-a stins neamul si ca au săvârșit numai tâlhării si crime cat au stat in Dobrogea. Țin sa va contrazic. Bunica materna care a locuit in localitatea satu -nou mereu povestea ca știe de la bunica ei ca sunt cerchezi fara sa-mi dea mai multa detalii cu privire la acest lucru si cum in localitatea slava cercheza locuiau lipoveni iar o stra-strabunica din partea bunicului venise din Kiev ,am crezut ca si cerchezii sunt un fel de slavi. Înainte de revoluție nici nu existau prea multe informații despre cerchezi. Abia de curand am aflat ,căutând pe internet ce sunt cerchezii si de unde au venit. Nu stiu daca au fost musulmani sau creștini ,daca a fost o căsătorie mixta sau daca au venit după războiul crimeii sau înainte. Si înfățișarea lor era diferita.Sunt sigura ca in satu-nou mai sunt cerchezi asimilați judecând după nume si după înfățișare. Bunica ca toți cei din neamul ei era foarte energica de o bunătate exagerata ,de un bun-simț ieșit din comun,avea un adevărat cult al respectului pentru cei morți ca si pentru cei saraci.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s