Cronica unor zile neașteptate – Cine este de vină? LABORATORUL P4!


Încă de la începutul pandemiei, am intenționat să scriu un fel de cronică (aproape) zilnică a acesteia. Am ezitat însă, pentru că nu sunt nici medic, nici om de știință, ci doar un tulcean (cetățean al Tulcei, oraș situat la capătul lumii, sau începutul acesteia n.a.) care face ceva eforturi culturale. Nici www.mistereledunarii.eu nu este un blog care să se preteze la postări virusologe, fiind dedicat, în cea mai mare parte, istoriei și culturii nord-dobrogene. Dar cum această pandemie este pe cale să se transforme într-un stil de viață, postăm și noi „Cronica unor zile neașteptate”

Nicolae C. Ariton


Nu a trebuit să treacă foarte mult timp până la apariția primelor comentarii că virusul a fost „scăpat” din laboratoarele de cercetări chinezești. Și acestea nu au fost spuse sau scrise pe la colțuri de stradă, ci în „Washington Times”, care într-un număr din luna ianuarie, emitea această informație. Și alte publicații s-au înghesuit să facă aceiași afirmație, susținând că au primit informații de la un agent secret care a făcut declarații că în localitatea Whuan funcționează un Institut de Virologie de maximă securitate, în laboratoarele căruia se fac cercetări asupra unor patogeni extrem de periculoși, în cadrul unor studii de proiectare a unor arme biologice. „Fox News” lansează, de asemenea, informația, că virusul este un experiment „ChiCom”, adică „Chinese Communist” laborator, în încercarea de a transforma virusul într-o armă biologică.

Bineînțeles că oficialii chinezi intervin și neagă orice legătură dintre virus și laboratoarele de cercetare, afirmând cu tărie că este vorba despre un virus animal mutant. Chiar și o parte din americani susțin acest scenariu, astfel Richard Ebright, bio-chimist de renume la Rutgers University, a declarat într-un interviu ziarului Washington Post: „…Pe baza genomului virusului și a proprietăților sale, nu există nicio dovadă despre faptul că a fost un virus proiectat…”. Tot „Washington Post” susține că majoritatea țărilor au abandonat cercetările asupra armelor biologice, de mai mulți ani, deoarece nu au înregistrat nici un fel de progrese în domeniu. Pe firul subțire a acestui scenariu, nu au întârziat să intre și politicienii, fiind cunoscuți pentru energia debordantă pe care o degajă în permanență, poate mai puțin pe  meleagurile noastre. Senatorul american Tom Cotton a afirmat, fără dovezi bineînțeles, că virusul provenea din laboratorul Wuhan P4, un laborator biochimic de înaltă securitate afiliat cu Academia Chineză de Științe. Iar Consilierul de securitate națională al SUA, Robert O’Brien, a afirmat că o acoperire inițială a informațiilor despre virusul din China, de către oficialii chinezi, „a costat comunitatea mondială două luni” și a extins focarul global…Continuăm cu Cronica unor zile neașteptate – Cine este de vină? CHUCK NORRIS! Nicolae C. Ariton

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s