Cronica unor zile neașteptate – Cine este de vină? CHUCK NORRIS!


Încă de la începutul pandemiei, am intenționat să scriu un fel de cronică  a acesteia. Am ezitat însă, pentru că nu sunt nici medic, nici om de știință, ci doar un tulcean, care face ceva eforturi culturale. Nici www.mistereledunarii.eu nu este un blog care să se preteze la postări virusologe, fiind dedicat, în cea mai mare parte, istoriei și culturii nord-dobrogene. Dar cum această pandemie este pe cale să se transforme într-un stil de viață, postăm și noi „Cronica unor zile neașteptate”

Nicolae C. Ariton


Cu toate acuzațiile americane, că virusul ar fi un „produs” al laboratoarelor de cercetări militare chineze, au fost mai mult speculații de presă, chinezii răspund, aducând acuzații grave prin intermediul unui oficial, Zhao Lijian ,cei drept un „no name”, unul dintre purtătorii de cuvânt (din alte surse, noul purtător de cuvânt) al Ministerului Afacerilor Externe din China (MOFA), care a acuzat, nici mai mult, nici mai puțin că cei care au răspândit virusul în orașul Wuhan din provincia Hubei sunt americanii. Afirmația a fost susținută cu ocazia unui briefing zilnic la biroul Ministerului Afacerilor Externe din Beijing, 24 februarie 2020. „Este posibil ca militarii americani să fi adus virusul la Wuhan. SUA trebuie să fie transparente și să facă publice aceste informații. SUA ne datorează o explicație”, a adăugat el.

Ceea ce nu a spus Zhao privind această adevărată  conspirație americană, este zvonul vehiculat neoficial pe scară largă în China, că personalul militar american a adus virusul în China în timpul participării la Jocurile Mondiale Militare din 2019, la Wuhan, din luna octombrie. Facem o paranteză să spunem că și România a participat la aceste „jocuri militare”, cu numele complet „Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM)”, desfășurate în perioada 16-29 octombrie, cu o delegație alcătuită din 80 de membri, Nu este rău să amintim că au participat delegații din 109 țări. Din fericire/nefericire, acuzația chinezilor, sau mai bine zis, replica lor la ipoteza că virusul este un experiment „ChiCom” din cadrul laboratorului de maximă securitate al Institutului de Virologie din Whuan, nu a avut nici un fel de dovezi, la fel ca și cea a americanilor. Ziarul „South China Morning Post” a citat înregistrările guvernamentale ale Chinei, spunând că prima persoană care suferă de boală poate fi urmărită până pe 17 noiembrie, deși „pacientul zero” din China nu a fost încă confirmat. Înregistrările guvernamentale citate de ziar ar putea ajuta oamenii de știință să urmărească răspândirea bolii și poate determina sursa acesteia, a adăugat acesta. Până atunci, vinovatul, după versiunea chineză a scenariului, sunt soldații americani… Vom continua, probabil. Nicolae C. Ariton

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s