Cartea „AEGYSSUS VERSUS ANOPHELES – sau marele război dintre tulceni și țânțari” vă așteaptă la librăria Casa Cărții…

6


Stimați tulceni și prieteni ai orașului Tulcea, sunteți invitați la librăria de la Casa Cărții, pentru a intra în posesia unui exemplar al cărții AEGYSSUS VERSUS ANOPHELES – sau marele război dintre tulceni și țânțari”, proaspăt ieșită de sub tipar. Titlul este o metaforă, motiv pentru care am introdus și subtitlul „Marele război dintre tulceni și țânțari”, care se dorește o explicație a subiectului abordat. Am ales cele două nume latine, pentru a reprezenta, pe de o parte comunitatea orașului Tulcea, cu cea mai veche denumire cunoscută, Aegyssus, și de cealaltă parte, țânțarii, o adevărată armată dușmană, care a terorizat locuitorii Tulcei, indiferent dacă vorbim de cei din zilele noastre sau de cei de acum două mii de ani, armie pe care am numit-o generic Anopheles, după numele celei mai periculoase specii de țânțari. Am depășit de multe ori granițele frumosului nostru oraș și pe cele nord-dobrogene, hălăduind de-a lungul Dunării, alături de personaje istorice precum Darius I sau Alexandru cel Mare, care s-au luptat corp la corp cu țânțarii, ajungând până la împăratul bizantin Constantin IV sau Genghis Khan. S-a dovedit că trecutul îndepărtat este plin de istorii în care țânțarii s-au implicat de multe ori direct în marile bătălii, unora dintre ele hotărându-le chiar destinul. Cel mai mult ne-a interesat istoria locală tulceană, pentru că nu este nici o exagerare când afirmăm că țânțarii au avut un cuvânt important de spus în soarta comunității, și nu numai cu ocazia unor războaie, ci și în viața de zi cu zi. În concluzie, o carte despre Tulcea, reprezentată de cel mai viteaz conducător a său, Aegyssus și despre țânțari, dușmanii milenari ai tulcenilor, reprezentați de Anopheles, cel mai ucigaș dintre toți. Pentru a vizualiza cuprinsul și primul capitol, răsfoiți flipbook-ul de mai jos. Oricum, chiar dacă plouă, ninge, îngheață Dunărea, sau este doar frig, vă așteptăm la librăria de la Casa Cărții cu un volum proaspăt și cald despre istoria Tulcei. Apropo, se poate trimite și prin poștă (transportul gratuit).

Nicolae C. Ariton

aegysus vs anopheles coperta

 

Publicitate

2 comentarii la „Cartea „AEGYSSUS VERSUS ANOPHELES – sau marele război dintre tulceni și țânțari” vă așteaptă la librăria Casa Cărții…

  1. Bună ziua. Mai aveți un exemplar și pentru ,,Depozitul Legal Local” din cadrul Bibliotecii Județene ,,Panait Cerna” Tulcea?

    Apreciază

  2. Pingback: Scriitorul tulcean, Nicolae Ariton a lansat o nouă carte – Pelicanul.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s