Pierdut în Tulcea – Misterele Dunării

     pierdut-in-tulcea-coperta1Volumul de față este un roman istoric de aventuri tulcene. În termeni tehnici scriitoricești, este un thriller istoric, cu acțiunea desfășurată în anul 1871, la Constantinopol, Sulina și Tulcea. Personajul principal se numește Aristotel – Platon Cantemir, funcționar al Capuchehaiei (Ambasadei) României în Imperiul Otoman. În iarna anului 1870, acesta se hotărăște să revină în țară, urmând o cale neobișnuită: Constantinopol – Sulina – Galați, cu vaporul și, din ultimul oraș, cu trenul, până la București. În Sulina este surprins de o iarnă care face ca Dunărea să înghețe și toate planurile de călătorie să fie date peste cap. Pornește totuși spre Tulcea, într-o caravană inedită, în Deltă fiind grav rănit. Din acest moment, viața personajului nostru ia o turnură de-a dreptul amețitoare, plină de aventuri în orașul Tulcea, la 1871, capitală de falnic sangeac (provincie) otomană, care cuprindea toată Dobrogea și o mică parte din Bulgaria de astăzi. O ficțiune istorică, cu personaje și întâmplări imaginare, alături de nume reale, precum Nifon Bălășescu și Charles Hartley, într-o Tulce așa cum a fost și nu va mai fi niciodată. Aventuri balcanice, intrigi otomane, caractere românești, evreiești, turcești, englezești, toate într-un singur roman: Pierdut în Tulcea – Misterele Dunării.

  Nicolae C. Ariton

IMPORTANT: Cartea se poate cumpăra de la Librăria Casei Cărții din Tulcea… prețul 20 lei… la autor doar 15 lei. Pentru confort maxim, se poate trimite de către autor (cu autograf) prin poștă, cu taxe poștale gratuite :-)…

Publicitate

3 comentarii la „Pierdut în Tulcea – Misterele Dunării

  1. Interesantă pare să fie culoarea locală a orașului Tulcea din acea vreme sau poate chiar și de azi cu caractere românești, evreiești,englezești, turcești , ca și a orașului meu cu caractere românești, nemțești, ungurești. sârbești.La multi ani!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pentru Junyor… Hait, am dat-o în bară! :-)… Acum, sincer, inițial m-am gândit să vă răspund că am introdus intenționat câinele enot în roman, pentru a fi o capcană pentru cititori… dar și mai sincer, habar nu am avut că fost adus atât de târziuîn delta noastră dragă… Mulțumesc mult și rămâne așa, măcar dacă ar fi singura greșeală din roman. Numai de bine!

    Apreciat de 1 persoană

  3. In cartea dumneavoastra ati amintit in mai multe randuri de cainele enot. Ei bine la 1870, acest animal nu popula Delta Dunarii. Cainele enot este originar din Siberia, fiind colonizat in Romania in 1951, iar in delta il gasim pe la 1953…:))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s