Tulcea, la 1870 vol.2

Tulcea, la 1870, vol. 2, coperta 1 si 4 2013 tipografie_Page_1     În iarna premergătoare izbucnirii Războiului de Independență din 1877-1878, soseau la Tulcea – pe atunci, falnic sangeac otoman – doi bărbați care aveau să marcheze pentru totdeauna istoria locului. Primul dintre ei, Said Pașa, ca guvernator al Tulcei și întregii Dobroge. Al doilea, Nichifor de Carpat, ca ierarh al Mitropoliei Tulcii.  Said  Pașa venea  de  pe  poziția   de Prim  secretar al Cancelariei Sultanului  Abdul Hamid  al  II-lea și fost ziarist,  hotărât să bombardeze  Tulcea,  pentru a distruge cuibul de intriganți, alcătuit din aproape toți locuitorii orașului, ce unelteau împotriva Imperiului Otoman. Nichifor de Carpat, deja Mitropolit de Karpathos, un distins preot în vârstă de aproape 70 de ani, venea cu scopul de a apăra o parte din creștinii tulceni și bisericile lor de nemerniciile războiului ce se anunța. O carte despre încleștările acestor doi bărbați, unul, care apăra un Imperiu Otoman muribund, al doilea, credința creștină. Alături de ei, mii de tulceni, prinși în vâltoarea evenimentelor Războiului. Intrigi, comploturi, situații limită, momente de acalmie și balcanică toropeală cu tulceni români, turci, bulgari, greci, ruși și fioroși cerchezi. O lectură captivantă cu evenimentele palpitante din acele vremuri de mult apuse.

  Nicolae C. Ariton

 IMPORTANT: Cartea se poate cumpăra de la Librăria Casei Cărții din Tulcea… prețul 20 lei… la autor doar 15 lei. Pentru confort maxim, se poate trimite de către autor (cu autograf) prin poștă, cu taxe poștale gratuite :-)…

Publicitate

8 comentarii la „Tulcea, la 1870 vol.2

 1. Pentru domnul Dan… Recepționat cu bine mesajul, cărțile vi le pot trimite prin poștă, cu cheltuieli de expediție 0, iar prețul cărților este ca la bookfest, dacă adresa de mail atașată mesajului dvs. este valabilă, vă trimit un mail cu detalii… Mulțumesc pentru interes! Numai de bine!

  Apreciază

 2. Buna ziua,

  Ma numesc Dan si sunt nascut in Bucuresti. Mama mea provine din Tulcea oras si as dori sa-i fac un cadou de sarbatori reprezentand volumele ‘Tulcea la 1870’, Cum le pot cumpara ?
  Multumesc si va doresc mult scces !

  Apreciază

 3. Este un roman istoric si aventuros, cu multe intamplari neobisnuite, dar interesant.
  E o poveste cu Nifon Balasescu, Ismail Bey si Charles Hartley…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s