Principele Nicolae al României şi… al Tulcei

principele nicolae la tulcea 0

       În preafrumoasa zi de 04 iunie, 2014, Principele Nicolae al României a fost, pentru câteva ore, şi… al Tulcei, dacă ni se permite un aşa joc de cuvinte. Pentru a fi mai expliciţi, în ziua mai sus menţionată, la orele 18,00, a avut loc la Tulcea, lansarea volumului “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, publicat de Curtea Veche Publishing. Acţiunea s-a desfăşurat în salonul Casei Avramide, în faţa unui numeros public tulcean… chiar neaşteptat de numeros.

       După ce domnul Sorin Cristian Ailincăi, managerul  Institutul ui de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea a oficiat începerea lansării, subsemnatul Nicolae C. Ariton a avut la dispoziţie fix  cinci minute să prezinte un mic pasaj de istorie tulceană, cu personaj principal Casa Regală, misiune de care s-a achitat cu brio, cel puţin din punct de vedere al intervalului orar. În continuare, a luat cuvântul doamna Iren Arsene, directorul editurii Curtea Veche. Aşa cum trebuia să se şi întâmple, momentul culminant al serii a fost prezentarea susţinută de ASR Principele Nicolae, scurtă, intensă şi plină de miez despre cartea în sine dar şi experienţa devenirii sale ca Principe. Întâlnirea s-a încheiat cu o şedinţă prelungită de autografe şi cu o şedinţă (şi mai prelungită) foto. În concluzie, a fost o seară extrem de agreabilă, destinsă, distinsă, plină de stil şi rafinament regal. Nu trebuie uitat, cu nici un chip, să-i amintim pe domnişoara Valentina Roman, din partea editurii Curtea Veche Publishing şi domnul Paul Tocanie, din partea ICEM Tulcea, care au fost liantul şi adezivul acestei preafrumoase acţiuni.

     Nicolae C. Ariton

02principele nicolae la tulcea 1 principele nicolae la tulcea 2 principele nicolae la tulcea 3 principele nicolae la tulcea 4 principele nicolae la tulcea 5 principele nicolae la tulcea 6

 

Un comentariu la „Principele Nicolae al României şi… al Tulcei

  1. Pingback: “Drumul spre casă”: Principele Nicolae în Tulcea (4 iunie 2014) | Principele Nicolae al României

Lasă un comentariu